Komunita

KOMUNITA KAMÍNKÁŘŮ

Všichni co mají rádi kamínkování, malují rádi kamínky, posílají je po Česku dál nebo je jen obdivují, se sdružují ve Facebook skupinách.

Denně zde přibývá několik stovek příspěvků a počet členů skupiny neustále roste. Krásnými namalovanými kamínky se skupina jenom hemží a i my denně nacházíme opravdu nádherné fotky putovních kamínků právě v této skupině.

Naše facebooková skupina se teprve rozrůstá. Staňte se součástí nového projektu. Pokud ještě nejste členem, můžete o členství požádat zde
Klikněte na tlačítko PŘIDAT SE SKUPINĚ. Poté Vaši žádost správci skupiny schválí. Pak už můžete obdivovat kreativní výtvory ostatních nadšenců tohoto krásného hobby nebo se dokonce pustit do práce s malováním vlastních kamínků, třeba těch z našeho eshopu.
Ty pak stačí na zadní stranu popsat PSČ místa, odkud autor kamínků pochází a název skupiny, ve které poté bude sledován, v tomto případě FB kaminky.

 

Jak zjistit, kde byl kamínek nalezen?

• Navštivte facebookovou skupinu Fb kaminky

• V pravém horním rohu klepněte na lupu  - tam zadejte Vaše PSČ, které jste psali ze spodu kamínku. 

 

Nenašli jste svůj putovní kamínek ve vyhledávání?

Je možné, že Váš putovní kamínek ještě nebyl nalezen. Jelikož o této formě zábavy ještě hodně lidí netuší, je možné že si ho někdo schoval a má ho doma třeba pro štěstí. Ale pokud se ve skupině na Facebooku objeví, je to pro autora kamínku radostné.

 

Kdo donesl k nám do Česka tuto zábavu?

Právě jedna ze správkyň skupiny Kamínky (official) - Vlasta Tillich. Podle ní je toto hobby dotaženo z Ameriky. Avšak naši rakouští sousedé tuto formu zábavy také znají a aktivně se kamínkování věnují také.

Dá se tedy říct, že tento trend se rozmáhá nejen u nás, ale právě i v Rakousku, Americe a sousedních České republiky. Hodně tomu napovídají i příspěvky, které můžeme ve Facebook skupině vidět. Kamínek se totiž dostane až za české hranice a poté se stane, že ho náš soused najde a přidá příspěvek do skupiny, že ho našel a třeba ho pošle dál, což je velké štěstí i radost pro autora!